Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea a 3 persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că, în perioada mai 2023 – mai 2024, în cadrul grupului infracțional organizat constituit în scopul obținerii de beneficii materiale din comercializarea unor substanțe stupefiante, 4 persoane (una aflată în executarea unei pedepse cu închisoarea) ar fi deținut, intermediat și vândut direct diferite cantități de cocaină către consumatori din județul Dolj, pentru sume cuprinse între 700 și 1.500 de lei.

De asemenea, în sarcina persoanei încarcerate s-a reținut și săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism, din cercetări reieșind că, începând cu luna ianuarie 2024, inclusiv în perioada în care era încarcerată într-o unitate de penitenciar, ar fi controlat activitatea infracțională de prostituție a două persoane (dintre care una minoră), în scopul obținerii, în mod facil, a unor venituri materiale.

În cauză, au fost efectuate 8 percheziții domiciliare, fiind descoperite și ridicate diferite cantități de droguri de mare risc (cocaină) și de risc (canabis), precum și alte mijloace de probă.

Astfel, la data 14 mai a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea a 3 persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

În cursul zilei de astăzi, 15 mai, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă a celor patru persoane, pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.