Dolj: Surprins la vanatoare fara autorizatie

Dolj: Surprins la vanatoare fara autorizatie

Luni, 07 ianuarie a.c., în jurul orei 15.00, efective din cadrul I.J.J. Dolj – structura Segarcea, aflate în timpul unei acţiuni specifice de combatere a faptelor antisociale în domeniul cinegetic, s-au sesizat cu privire la faptul că, pe fondul de vânătoare 29 Cerăt, se află un bărbat cu o armă de vânătoare sa.

Jandarmii au procedat la oprirea şi legitimarea acestuia constatând că se numeşte N. S, de 51 ani, din com. Cerăt, iar în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că, deşi acesta deţinea permis legal pentru arma de vânătoare, nu îşi justifica prezenţa pe fondul de vânătoare 29 Cerăt şi nu deţinea autorizaţie de vânătoare legală pentru fondul respectiv, iar arma şi muniţia aflate asupra sa nu erau transportate şi depozitate în condiţiile legii.

Asupra bărbatului au fost găsite o armă de vânătoare şi 25 cartuşe cal. 12 mm.

Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionar, pentru fondul cinegetic respectiv” şi „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, respectiv art. 342 CP, documente ce au fost înaintate organelor judiciare din cadrul I.P.J. Dolj pentru continuarea cercetărilor.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Leave a Reply

Your email address will not be published.