porci, eliminat, pesta, focare, romania,

Sudul judetului Dolj este in alerta, doua noi focare de pesta porcina au fost confirmate in localitatile  Gighera si Ostroveni.

Primele cazuri de pesta au aparut, in urma cu trei saptamani, la Teasc, in apropiere de Craiova. La inceputul acestei saptamani mai multi porci din localitatile Nedeia, Gighera si Ostroveni s-au imbolnavit.

Reprezentantii DSV Dolj spun ca boala a fost transmisa de porcii mistreti, dupa ce au fost gasite mai multe cadavre de porci mistreti in apropierea localitatilor.

”Deja avem rezultatele analizelor care confirma ca avem pesta porcină africană în localitatile  Gighera, Nedeia şi Ostroveni. Noi am demarat actiuni de prevenire si raspandire a virusului, si am ucis deja patru porci în localitatile  Ostroveni, cinci în Gighera şi 28 în Nedeia, toţi din gospodării. Vom monitoriza cu atentie pentru a preveni   răspândirea virusului”, a declarat Costică Retea, purtătorul de cuvânt al DSVSA Dolj.

De frica peste porcine africane, localnicii din localitatile invecinate, Macesu De Sus, Macesu de Jos, Valea Stanciului si Gangiova au inceput deja sacrificarea porcilor din gospodarii.

In Dolj, primul caz de pesta porcina a fost inregistrat in toamna anului trecut, in localitatea Secu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here