Incepand cu aceasta luna, se va trece la facturarea primăriilor in funcție de cantitatea pe tonă de deșeuri colectată și nu pe persoană fizică, informeaza presedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

”Cea de-a doua rundă a discuțiilor pe tema îmbunătățirii condițiilor de colectare a gunoiului în cadrul Sistemului de Management Integrat de Deșeuri a avut loc astăzi.
Împreună cu reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară EcoDolj, i-am informat pe primarii prezenți de modificările care vor avea loc în privința taxării deșeurilor populației și am dezbătut noi propuneri.

Astfel, din această lună, se va trece la facturarea primăriilor in funcție de cantitatea pe tonă de deșeuri colectată și nu pe persoană fizică.

O veste bună este aceea că municipiul Craiova se pregătește să fie inclus în SMID, astfel că se va reduce semnificativ valoarea facturilor calculate pentru colectarea gunoiului din județ. Această recalculare nu va afecta însă și prețul de depozitare către groapa ecologică de la Mofleni.

În urma discuțiilor din cele două zile, vom transmite o adresă către Ministerul Fondurilor Europene prin care solicităm modificarea contractului de finanțare și posibilitatea de a trece la un tarif mixt, taxă+tarif pentru persoanele care depășesc cantitățile de deșeuri cuprinse în taxa de colectare. Scopul acestor demersuri este acela de a eficientiza procesul de colectare a deșeurilor și de a ușura presiunea financiară pe care o suportă bugetele locale ale primăriilor”, scrie presedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here