statiune, dabuleni, curmal, chinezesc

Dupa cartoful dulce, arahidele, kiwi, banana nordului, măslinul, kaki, lonicera, aronia. cercetătorii de la Statiunea de Cercetare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri Dabuleni au facut un anunt uluitor, si anume, anunța că se coace curmalul chinezesc.

”La Statiunea de Cercetare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri Dabuleni curmalul chinezesc a început să rodească

Curmalul chinezesc poate fi o soluție pentru valorificarea solurilor nisipoase? Este întrebarea pe care și-o pun cercetătorii de la SCDCPN Dăbuleni.

Având cerințe reduse față de fertilitatea solului, suportând bine atât temperaturile ridicate din timpul verii dar și temperaturi de -30° C, curmalul chinezesc a fost luat în studiu de specialiștii Stațiunii de Cercetare – Dezvoltare de la Dăbuleni. În primăvara acestui an s-a înființat la Dăbuleni o celecție de curmal chinezesc formată din 5 soiuri, urmând ca această colecție să se îmbogățească pe viitor și cu altele.

Faptul că acum, la sfârșit de septembrie fructele de curmal chinezesc s-au colorat în maroniu, semn că încep să se coacă, ne dă speranțe și încredere.
Răspunsul îl așteptăm cu toții cât mai repede”, au scris cercetătorii staţiunii pe pagina de Facebook Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri Dăbuleni.

Sursa foto: Facebook Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri Dăbuleni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here