Batranii din centrele rezidenţiale din Dolj se plang de condiţiile proaste de îngrijire, au constatat reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Dolj în urma unui sondaj realizat în rândul a 10% dintre aceste persoane.

La nivelul judeţului Dolj există servicii sociale destinate persoanelor vârstnice de care beneficiază 1.232 persoane, 309 dintre acestea în centre rezidenţiale private. Un număr de 37 de centre au fost verificate în cadrul unui control privind respectarea standardelor minime de calitate de către furnizorii privaţi de servicii sociale destinate persoanelor vârstnice.

“Pe parcursul controlului au fost aplicate chestionare de măsurare a gradului de satisfacţie a beneficiarilor, fiind selectaţi 10% dintre beneficiarii fiecărui serviciu social şi au fost intervievaţi un număr de 31 de beneficiari cu privire la modul de admitere în centre şi la modalităţile de îngrijire, constatându-se că beneficiarii sunt nemulţumiţi de serviciile oferite în centrele în care sunt instituţionalizaţi”, se precizează în raportul AJPIS Dolj, citat de Agerpres.

De asemenea, in urma cotroalelor efectuate la nivelul judetului Dolj, s-au realizat acţiuni de consiliere şi îndrumare metodologică care au avut ca impact conştientizarea furnizorilor de servicii socialesocitati comerciale si ONG uri asupra obligativităţii deţinerii certificatului de acreditate ca furnizor de astfel de servicii, respectiv licenţa de funcţionare a serviciului social, potrivit legislatiei in vigoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here