dolj, tantari, West Nile,

Alte doua persoane din judeţul Dolj au fost infectate în ultima săptămână cu virusul West Nile, anunta Direcţia de Sănătate Publică Dolj. Potrivit acestora, numarul persoanelor infectate cu acest tip de virus a ajuns la 28.

„În cadrul activităţii de supraveghere şi control a infecţiei cu virusul West – Nile care se desfăşoară la nivel naţional în perioada 1 mai – 31 octombrie, în săptămâna 36/2018, în judeţul Dolj a fost confirmate două cazuri cu infecţie cu virusul West– Nile, în mediul rural, la o femeie de 78 de ani cu formă gravă pe fond de boli preexistente, cu prognostic rezervat, şi la un bărbat de 48 de ani, cu formă medie şi evoluţie favorabilă”.

West Nile, ultimul bilanț

Pana in prezent 22 de români au murit, anul acesta, din cauza infecției cu virusul West Nile. Un bărbat din judeţul Alba, care a murit, vineri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, este al 22-lea caz înregistrat în țară. Pacientul avea 71 de ani şi suferea şi de alte boli, transmite Mediafax. În ultimele 4 luni și jumătate, au fost înregistrate 196 persoane cu meningite/meningo-encefalite cauzate de  această infecție, anunță Ministerul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here