Ne mai despart patru săptămâni de cea de-a doua ediție a Semimaratonului Craiovei – singurul Eveniment de alergare și strângere de fonduri pentru proiecte din comunitatea noastră!

Pe 29 septembrie 2019 #AlergămpentruComunitate!

Curse pentru alergători profesioniști sau semiprofesioniști, pentru alergători din plăcere, pentru persoane imobilizate, pentru copii, pentru bebeluși sau pentru căței vor avea startul duminică 29 septembrie începând cu ora 11.00 din zona Sălii Polivalente și în interiorul acesteia (Cursa bebelușilor de mers de-a bușilea 1-2 ani: 50 m)
Taxele de înscriere sunt:
• Până pe 28.09. 2019 – 80 lei
• Pe 29.09. 2019 (la locul de desfășurare al Evenimentului) – 100 lei
• Copiii sub 14 ani – până pe 29.09.2019 inclusiv -10 lei
• Elevii peste 14 ani și studenții- până pe 29.09.2019 inclusiv -30 lei
• Pentru Canicros – până pe 29.09.2019 inclusiv -10 lei
Taxele achitate vor servi susținerii unei cauze din comunitatea locală, în funcție de opțiunea exprimată de fiecare alergător în momentul înscrierii:
1. “Stop Analfabetism drept Moștenire” (SAD) – promotor: Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI)

Alergătorii vor susține stoparea analfabetismului din România. Prin gestul lor, 75 de copii din școlile pilot din Drăgotești și Valea Stanciului vor avea acces la o educație bazată pe un curriculum integrat și atractiv, utilizând tehnologii moderne, învățarea contextuală și prin emoții.

2. Proiectul “Ajungem Mari” – promotor: Asociația Lindenfeld
Prin proiect se oferă educație continuă copiilor din centrele de plasament. Fondurile obținute vor fi folosite pentru a duce copiii într-o tabară unde să beneficieze de activități de dezvoltare personală.

 

3. “Învăț să fiu independent!” – promotor: A.N.C.A.A.R. filiala Craiova
Fondurile obținute vor fi folosite pentru ca tineri și copii cu autism să poată beneficia de terapii specifice oferite de un personal calificat în acest domeniu.
4. “Să investim în sănătate” – promotor: Fundația Anya
Se intenționează colectarea de fonduri pentru achiziție de aparatură medicală pentru spitalele craiovene, respectiv un dispozitiv pentru dezghețarea plasmei proaspete congelate, plasmei decrioprecipitate și a crioprecipitatului de factor VIII; încălzire sânge și produse sanguine labile.

5. “Cățeii care salvează vieți!” – promotor: Centrul Național de Educare Canină – C.N.E.C.
Unicul centru acreditat din România pentru pregătirea câinilor de căutare și salvare umană are nevoie de echipamente specifice activității de căutare și salvare. Alergătorii vor susține astfel pregătirea câinilor pentru intervenția în situații de urgență, salvând astfel vieților oamenilor. Este vorba despre câini antrenați să caute și să salveze orice supravieţuitor de sub dărâmături, de pe orice teren accidentat şi inundaţii, din avalanșe și din apă.

6. “EGAL”pentru copii și tineri din comunități dezavantajate – promotor: Crucea Roșie filiala Dolj -Craiova
Suma obținută va fi utilizată pentru funcționarea Centrului EGAL care asigură zilnic pentru 30 de copii vulnerabili asistență în efectuarea temelor pe parcursul anului școlar și participarea la activități și cursuri în care sunt implicați și părinții acestora, în vederea ieșirii din situația de vulnerabilitate. Totodată se oferă masă caldă zilnic și suport social cu caracter unic (rechizite) pentru un număr de până la 50 de beneficiari unici din categoria de persoane vulnerabile.

7. “Un pitic în țara lui Guliver” – promotor: Asociația Inimi Creative
Proiectul își propune să îi ajute pe copiii din mediul rural care nu au ieșit niciodată din satul lor, să viziteze un oraș mare, într-o excursie urbană. Vor fi copii mai creativi, mai inteligenți emoțional și cu mult curaj în a face fapte mari. Vor fi copii care își vor imagina tot ceea ce pare imposibil și vor reuși să înfaptuiască ceea ce își imaginează, în graba lor de a deveni adulți. Prin educație creăm o societate mai bună!

8. “Craiova pe biciclete” – promotor : Asociația Junior Chamber International Craiova
Unul dintre obiectivele proiectului este montarea de rasteluri pentru biciclete în liceele din oraș. Alergătorii vor contribui la păstrarea unui oraș mai educat, mai puțin poluat și pentru promovarea unui stil de viață sănătos.
9. Centrul Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sf. Vasile” – promotor: Asociația Vasiliada

A nu avea acces la o locuire adecvată reprezintă cea mai serioasă manifestare a excluziunii sociale. În cadrul centrului beneficiază de servicii sociale victime ale violenței domestice, tineri care provin din sistemul de protecție a copilului, bătrâni care au fost părăsiți sau înșelați de membri ai familiei, mame cu copii, familii care au rămas fără locuință în urma retrocedărilor și alte persoane aflate în situație de risc social. Banii vor fi folosiți pentru acoperirea nevoilor persoanelor aflate în cadrul Centrului.

10. “Clubul MAC Program de dezvoltare vocațională” – promotor: Asociația RO-Talent, filiala Craiova
Fondurile vor ajuta la promovarea strategiei MAC de regândire a activității de învățare astfel încât elevii și tinerii să conștientizeze că este important să valorizeze deopotrivă Motivația, Abilitățile cognitive/vocaționale și Creativitatea. Proiectul propune o strategie de învățare care să ușureze procesul de învățare și care poate fi replicat cu ușurință de către personalul didactic abilitat pentru desfășurarea activităților didactice.

11. “Amenajare și dotare sala Aikido”- promotor: Clubul Sportiv MEIYO Craiova
Banii obținuți vor fi folosiți pentru amenajarea și dotarea unei săli de AIKIDO în care să se practice această artă marțială pentru ca oamenii să-și dezvolte abilități noi, să se armonizeze pe sine și să învețe să găsească echilibrul între trup, suflet și minte. Proiectul își propune introducerea AIKIDO-ului în programul fiecărui copil, pentru a-i învăța să dețină un autocontrol puternic și să se maturizeze în gândire – elemente care îi pot ajuta să-și rezolve și să gestioneze problemele în viața de adult.

12. ʺVreau în clasa a IX – a! ʺ- Fundația World Vision România
Banii obținuți vor susține copiii fără posibilități materiale din mediul rural să își continue studiile la liceu. Beneficiarii acestui proiect sunt absolvenți de gimnaziu, din zone rurale, care au luat examenul de capacitate și sunt motivați să își continue studiile, dar nu au parte de susținere financiară.

13. ʺPutem schimba destine!ʺ – Asociația de Consultanță și Consiliere Economico – Socială Oltenia
Fondurile obținute vor ajuta la achiziționarea unui echipament radiologic de ultimă generație, mobil și cu un grad de iradiere mult mai mic față de cel existent în cadrul Clinicii de Pediatrie a Spitalului Municipal Filantropia Craiova, care deține în prezent o instalaţie fixă ROENTGEN DIAGNOSTIC cu un post grafie pusă în funcțiune în anul 1982.

14. ʺ Tabăra Bucuriei ʺ (prima tabără din Oltenia pentru copii cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave) – Asociația Bucurie pentru Viață
Alergătorii care susțin această cauză vor ajuta la construirea primei tabere din Oltenia pentru copii cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave. Aceasta va fi construită la Bratovoești în județul Dolj. Proiectul are drept scop diminuarea riscului de izolare socială a beneficiarilor, prin mijloacele specifice ale terapiei recreative, creșterea stimei de sine, precum și prin consilierea familiilor copiilor bolnavi

 

• S-au alăturat în calitate de SPONSOR: Auchan Craiovița – pentru cel de-al doilea an consecutiv, Senic Quality, Librărie.net, Logiscool, Fastrackids!
• Colaborează în vederea organizării Evenimentului: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, JCI Craiova, Sala Polivalentă, Primăria și Consiliul Local Municipal Craiova, Târgul de Turism al Olteniei, Club Sportiv Municipal, Liceul cu Program Sportiv ʺPetrache Trișcuʺ, Societatea Studenților Mediciniști din Craiova, Bebe Vesel.ro, EduBenefits
• Evenimentul beneficiază de sprijinul media al: Oltenia TV, Ziarul Sănătatea, Realitatea de Craiova, Jurnalul Olteniei, Kiss FM, Indiscret în Oltenia, ESTV, Lupa mea, Amiral Media, Gazeta de Sud, Radio România Oltenia, Cuvântul Libertății, Radio Crazy, Oltenia 24, Radio Horion, TVR Craiova, Săptămâna în Oltenia, Alto Media, Pion Media, Radio Sud, Cronica Olteniei, Sportul Doljean.
• Despre Eveniment se vede și pe ecranele din mijloacele de transport ale Regiei Atutonome de Transport Craiova! Mulțumim Amiral Media Advertising!

 

Echipa ARTI
Coordonator
Cristina Alexandra CATANĂ BUCĂ

Telefon – 0721703878
Email – office@arti.ro, arti_craiova@yahoo.com

Promotorul acestui eveniment – Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI) este o asociație non-profit ce activează de 16 ani în folosul comunității locale craiovene, derulând peste 300 de proiecte cu 10.000 de beneficiari direcți finali.

Semimaratonul Craiovei este un eveniment organizat de Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS, program powered by ARTI.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here