DGPI, scandal, firea, dan

În referire la unele informații prezentate în spațiul public, cu privire la presupuse interceptări ale unor conversații, pentru o corectă informare publică cu privire la atribuțiile și competențele Direcţiei Generale de Protecție Internă (DGPI), Compartimentul Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următorul punct de vedere:

Presupusele interceptări ale unor conversații prezentate în spațiul public nu au fost efectuate de DGPI și nu au nicio legătură cu activitatea unității noastre – structură specializată, în subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), ale cărei atribuții și competențe legale, în domeniul securității naționale, sunt strict și transparent stabilite prin OUG nr. 76/2016 privind infiintarea, organizarea si functionarea DGPI a MAI, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 194/2017.

În acest context, DGPI respinge ferm orice încercare de a implica instituția în dispute politice și reafirmă atât determinarea de a acționa cu echidistanță și profesionalism în misiunile încredințate prin lege, cât și deschiderea pentru o corectă informare, în limitele competențelor și potrivit prevederilor legale în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here