Deputatul PSD Patriciu Achimaş-Cadariu, medic şi fost ministru al Sănătăţii, a anunţat miercuri dimineaţă că nu va vota un guvern din care face parte Alexandru Rafila, susţinut de social-democraţi pentru portofoliul Sănătăţii. Cadariu precizează că nu va vota nici în comisia de specialitate în favoarea lui Rafila, căruia îi reproşează atitudinea în privinţa Planului Naţional de Combatere a Cancerului. Fostul ministru admite că a candidat pe listele PSD, la invitaţia partidului, dar subliniază că a candidat asumându-şi un angajament faţă de pacienţii bolnavi de cancer, informeaza news.ro.

”Deputatul PSD de Cluj, profesorul Patriciu Achimaş-Cadariu, anunţă că nu va vota “pentru” avizarea în Comisia pentru Sănătate şi Familie a candidaturii lui Alexandru Rafila pentru funcţia de ministru al Sănătăţii în Guvernul Ciolacu, după ce acesta din urmă a anunţat că lansează un alt plan de cancer decât cel promovat prin lege de Parlamentul României. De asemenea, chirurgul clujean a luat decizia de a nu vota un guvern din care face parte Alexandru Rafila”, conform unui comunicat.

Prof. dr. Patriciu Achimaş-Cadariu, ministru al Sănătăţii în perioada noiembrie 2015 – mai 2016, spune că ministrul Sănătăţii are obligaţia legală de a prezenta până în 30 iunie normele de aplicare a Legii privind Planul Naţional de Combatere a Cancerului. În opinia sa, contrar aşteptărilor, Rafila a devenit un critic al documentului la care au muncit inclusiv specialişti din Ministerul Sănătăţii şi “a scos din joben o chestie abracadabrantă” pe care o prezintă drept alternativă.

“De ce bagă beţe-n roate? Mi se pare criminal pentru pacienţii de cancer. Legea a stat în transparenţă peste 6 luni, era timp să fie modificată, însă ministerul de resort nu a avut obiecţii, aşa că legea a fost votată cu o largă majoritate şi a fost promulgată. Mai apoi, acest plan, la care am muncit ani de zile alături de specialişti de primă mărime, inclusiv din Ministerul Sănătăţii, a fost batjocorit, pentru că despre asta este vorba. (…) Nu îl voi vota nici în comisie şi nu voi vota un guvern cu această atitudine faţă de pacienţii bolnavi de cancer. Voi vota împotriva acestui ministru”, a precizat secretarul Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor.

Foto: news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.