Dan Vîlceanu, ministrul desemnat  pentru Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a primit miercuri aviz favorabil în comisiile de specialitate.  Dan Vîlceanu a spus ca Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene are trei mari direcții de acțiune: închiderea exercițiului financiar 2014- 2020, deschiderea exercițiul financiar și a programelor pentru perioada 2021- 2027 și implementarea PNRR, a spus ministrul desemnat, Dan Vîlceanu, în cadrul audierilor parlamentare. 

”Dincolo de cei 29 de miliarde pe care îi vom putea lua prin PNRR, foarte important este că avem aceste 64 de reforme care vor schimba România, reforme uitate în cei 30 de ani de la Revoluție. Aș vrea să avem o dezbatere, să putem discuta, nu numai astăzi, dar și în viitor, ca dialogul nostru să fie permanent” a spus Dan Vîlceanu.

Intrebat daca PNRR mai poate fi modificat, Dan Vilceanu a spus ca nu, nu mai poate fi modificat. 

”Raspunsul direct este nu, nu mai poate fi modificat, există o perioadă la care se fac analize, prima e 2023, aici există posibilitatea să ajustezi anumite aspecte,  nu aspecte foarte importante sau parte de reforme PNRR a fost negociat de Guvernul Romaniei cu Comisia si avem un PNRR care arată asa cum arată. De asemenea, vreau sa subliniez ca e un PNRR foarte bun si care a fost evaluat foarte bine de parteneri, dar exista in 2023 o posibilitate de a ajusta, de exemplu acolo unde anumite proiecte, investitii care au fost inscrise in PNRR nu sunt intr-un stadiu normal sau avansat sa putem sa ajustam PNRR-ul”, a declarat Vilceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here