În fiecare an, pe 24 iunie, Biserica Ortodoxă Română prăznuiește Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Sfântul Ioan Botezătorul este cunoscut în popor ca cel care a vestit venirea Mântuitorului Iisus Hristos

Sfântul Ioan Botezatorul s-a născut în cetatea Orini, tatăl sau a fost preotul Zaharia și mama sa Elisabeta a fost descendenta neamului Aaron.

Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul a fost vestită de către îngerul Gavril lui Zaharia.Pentru că nu vrut să creadă cele spuse de îngerul Gavril, Zaharia a decis să rămână mut până la nașterea fiului său.

Conform Sfintei Scripturi, nașterea lui Ioan Botezătorul nu a fost deloc întâmplătoare, ci după ce tatăl acestuia, preotul Zaharia “a tămâiat în sfântul altar – loc în care numai arhiereul intră o singură data pe an, în luna a șaptea, ziua a 10 a” (cf. Levitic 16, 29).

Sfântul Ioan și-a început activitatea de misionar în anul 26 d. Hr., despre care se știe că a fost primul an în care Pilat din Pont a guvernat. Acesta a pregătit poporul pentru venirea lui Iisus, a botezat oamenii în numele credinței și L-a descoperit lumii pe Iisus ca Mesia și Fiul lui Dumnezeu.

Biserica a închinat lui Ioan șase sărbători: Zămislirea lui (23 septembrie), Nașterea (24 iunie), Soborul lui (7 ianuarie), Tăierea Capului (29 august), Prima și a două aflare a capului lui (24 februarie) și A treia aflare a capului (25 mai).

 

Urmăriți Cronica Olteniei și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.