Comunicat de presă

Data: ………………….

Comuna Plopsoru, sat Brosteni, judetul Gorj

Proiectul „CONSTRUIRE HOTEL”

In data de 30.05.2024, MARIGAB COM SRL, in calitate de beneficiar al proiectului “CONSTRUIRE HOTEL”, Cod proiect: 317367, a semnat contractul de finantare cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Tranziție Justă si Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Tranziție Justă. Proiectul a fost demarat si este finantat prin Programul Tranziție Justă 2021-2027.

Beneficiar: MARIGAB COM SRL

Obiectivele proiectului:

  • Amenajarea unui complex hotelier cu centru spa wellness modern, cu numeroase facilitati de petrecere a timpului liber atat in sezonul estival cat si in extrasezon si dotarea acestuia cu echipamente de cel mai inalt nivel tehnologic in domeniu, precum si integrarea de solutii inteligente pentru a crea o experienta cat mai placuta oaspetilor.

  • Adaptarea infrastructurii pentru accesul si utilizarea si de catre persoane cu dizabilitati

  • Implementarea unui program de masuri privind minimizarea deseurilor la sursa, conducand la cresterea gradului de recuperare si reciclare a deseurilor, program de masuri ce va fi integrat Regulamentului de Organizare si Functionare al societatii.

  • Angajarea de persoane din zone defavorizate

Valoarea totala a proiectului: 39.419.171,61 lei

Finantare nerambursabila: 24.692.447 lei

Valoare eligibila FTJ: 20.988.579,85

Rezultatele si impactul proiectului:

Proiectul propune amenajarea unui complex hotelier cu centru spa wellness modern, cu numeroase facilitati de petrecere a timpului liber atat in sezonul estival cat si in extrasezon si dotarea acestuia cu echipamente de cel mai inalt nivel tehnologic in domeniu.

Realizarea acestei investiții va conduce dezvoltarea societatii care sprijină creșterea durabilă, prin crearea de locuri de munca (investitia va genera 44 de noi locuri de munca, din care o parte vor fi persoane afectate de procesul de tranzitie), cresterea competivitatii si a performantei, a capacitatii de a-si dezvolta si diversifica activitatea si de a se pozitiona pe un loc meritoriu pe piata regionala/nationala a serviciilor turistice.

https://mfe.gov.ro/ptj-21-27/

Data inceperii si finalizarii proiectului: 30/05/2024 – 30/02/2026

Codul SMIS: 317367

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.