Spitalul Județean de Urgență Vâlcea va primi aparatură performantă pentru dotarea Secției Anestezie și Terapie Intensivă.

Cele trei loturi de echipamente de anestezie, achiziționate special pentru unitatea spitalicească vâlceană de Ministerul Sănătății, printr-un proiect finanțat de Banca Mondială, au ajuns în această săptămână la Spitalul Județean.

Noua aparatură va dota Secția Anestezie și Terapie Intensivă cu două echipamente standard pentru anestezie, un echipament performant tip I, pentru monitorizare cardiovasculară avansată și două echipamente performante tip II, pentru monitorizare neurologică avansată.

‘Mă bucur că, în sfârșit, după o lungă perioadă de timp, Secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea va fi dotată cu aparatura nouă și performantă de care avea atâta nevoie și pe care medicii o așteptau de ani buni.

Având în vedere că ultimele achiziții de acest tip datează de nouă și, respectiv, unsprezece ani, cred că noile aparate, cinci la număr, vor crește substanțial calitatea actului medical și acuratețea investigațiilor și a tratamentului oferit pacienților SJU Vâlcea.

Urmează ca aparatura să fie instalată, iar personalul medical să fie instruit pentru utilizarea acesteia.

Sper ca aceste operațiuni să se deruleze cât mai repede, pentru ca, în cursul lunii august, aparatele să poată fi utilizate în scopul pentru care au fost achiziționate, iar pacienții aflați în situații limită să poată fi monitorizați și tratați la Vâlcea.’ — Constantin Rădulescu, Președinte Consiliul Județean Vâlcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here