dragos

Incă o dată, craiovenii au de suferit din cauza incompetenței reprezentanților Primăriei. În ședința Consiliului Local de joi, 29 iunie 2023, Olguța Vasilescu propune creșterea taxei pe gunoi în Craiova, începând cu 1 iulie 2023. Mai precis, locuitorii orașului vor plăti o taxă specială lunară de 18 lei/persoană pentru gunoi.

Reamintim că atunci când a fost dezbătut proiectul privind creşterea tarifelor pentru gestionarea deşeurilor într-o ședință anterioară a Consiliului Local, USR Craiova a luat atitudine prin consilierul local Cezar Drăgoescu, acesta fiind primul care a atras atenția cu privire la acest subiect sensibil:

„Aici sunt mai multe chestiuni de clarificat. Eu am atras atenţia şi în urmă cu câteva luni că aveţi un decalaj între venituri şi încasări de vreo 3 milioane de lei. Am văzut că a apărut şi un raport al Curţii de Conturi prin care este semnalat faptul că în primul semestru de începere a activităţii de colectare a deşeurilor de către Iridex este o diferenţă între ce s-a încasat şi ce s-a plătit de la cetăţeni de aproape 6 milioane de lei. Vi s-a pus în vedere prin acest raport să corectaţi aceste lucruri.

Deşi primarul ne spune că pe măsură ce oamenii vor colecta selectiv şi vor recicla, costul cu gunoiul menajer va scădea proporţional, constatăm acum, având în vedere că trebuie să acoperiţi gaura aceea neagră, probabil că în următoarele luni, dublu va fi tariful pe gunoiul menajer. Să ne spuneţi şi nouă ce măsuri se vor lua pentru a acoperi acest decalaj”, a întrebat atunci liderul consilierilor locali USR, Cezar Drăgoescu.

Așadar, când vine vorba de cheltuit banii publici într-un mod păgubos, Primăria Craiova bagă gunoiul sub preș și alege să crească taxele, iar craiovenii suferă.

Mai mult, tot în ședința de joi, administrația PSD propune mărirea numărului de angajați la Salubritate Craiova cu încă 45 de posturi. Salubritatea a fost și este o gaură neagră în bugetul Craiovei. În loc să facă economii la bugetul local, PSD angajează pe bandă rulantă la stat și cresc taxele cetățenilor.

USR Craiova va vota împotriva acestui proiect de mărire a taxei pe gunoi și invită craiovenii să vină la ședința de Consiliu Local pentru a-și spune părerea despre acest subiect.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.