cet govoraCET Govora,  societate subordonată Consiliului Județean Vâlcea, a depus o cerere de intrare insolvență.

“Situația financiară și economică s-a înrăutățit și în următorii ani, astfel încât, la mijlocul lunii octombrie 2015, la preluarea mandatului de către actualul Consiliu de Supraveghere și de către actualul Directorat, s-a constatat atât creșterea datoriilor istorice, cât și o acumulare de pierderi pe activitatea curentă. Astfel, noua conducere s-a confruntat încă din start cu lipsa stocului de rezervă propriu de cărbune al termocentralei, cu blocarea totală a transportului de cărbune, cu oprirea livrărilor de piese de schimb, materiale și servicii de la peste 200 de furnizori și cu o atitudine extrem de rezervată a băncii creditoare”, se arată în comunicat.

“În ciuda tuturor acestor realizări”, mai spune conducerea CET Govora, “blocajul financiar a revenit, în forță în aprilie, când CFR-Marfă a pus în execuție contra CET Govora, o creanță de peste 20 de milioane de lei.

“În plus, banca creditoare a refuzat aprobarea prelungirii liniei de credit din 29 aprilie. Iar toate creanțele istorice de încasat de către CET Govora de la Oltchim, Ciech Soda România și Compania Transelectrica, cu o valoare totală de peste 100 milioane lei, n-au putut fi recuperate în întreaga perioadă noiembrie 2015-martie 2016, decât în foarte mică măsură, deoarece creditorii mai sus menționați, sub diverse motive, au refuzat rambursările.După trei săptămâni de analize și discuții pe marginea respectivului raport, s-a hotărât transmiterea cererii de insolvență a CET Govora către Tribunalul Vâlcea. Instanța va lua în dezbatere acest dosar în data de 9 mai 2016”, mai precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here