Cei 9 pompieri militari de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Oltenia“ care au participat, în luna august, la misiunile de stingere a incendiilor de pădure din Grecia au primit joi distincții onorifice din partea președintelui Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, în semn de recunoaștere a profesionalismului cu care au acționat în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă.

„Privim cu admirație tot ceea ce pompierii noștri au făcut în Grecia, țară grav afectată de incendiile de pădure din această vară. Știu că a fost o misiune dificilă, că s-au confruntat cu un teren pe care nu îl cunoșteau, dar și cu o amploare deosebită a incendiilor, pe care nu au întâlnit-o la noi în țară. Mă bucur și apreciez faptul că pompierii doljeni au făcut față cu brio acestei provocări, îndeplinindu-și datoria în mod remarcabil.

Consiliul Județean Dolj și Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Oltenia» au un parteneriat de tradiție. Multe dintre autoutilitarele pe care le dețin, dar și echipamentele cu care se intervine la evenimente sunt achiziționate de instituția noastră prin proiecte implementate cu ajutorul fondurilor europene.

Continuăm pe această linie și vreau să anunț faptul că demarăm achizițiile pentru unitatea de pompieri pe care o înființăm lângă Aeroportul Internațional Craiova – o bază modernă, care va deservi întreg județul. Anul trecut, am început un demers, în colaborare transfrontalieră cu autorități din Bulgaria, demers pe care îl dezvoltăm în comun cu ISU «Oltenia» și cu Inspectoratul de Jandarmi Județean «Mihai Bravul». Inițiativa vizează achiziționarea de echipamente speciale pentru stingerea incendiilor de pădure. Noi rămânem deschiși acestor parteneriate menite să îmbunătățească infrastructura de intervenție în situații de urgență“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.
Evenimentul în cadrul căruia au fost distinse cele 9 cadre ale ISU „Oltenia“ participante la misiunile din Grecia a fost organizat la sediul Detașamentului 2 de Pompieri Craiova.

BIROUL DE PRESĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here