Camera de Comerț Bilaterală Bulgaria – România (BCCBR), una dintre cele mai importante organizații de suport pentru afaceri în cele două ţări deschide, începând cu 13 mai 2024, Biroul Regional Craiova.

Evenimentul ce a marcat acest moment a fost găzduit de Sala Constantin Brâncuși, din incinta Ramada Plaza Craiova, la care au participat reprezentanți ai Camerei de Comerț Bilaterală Bulgaria – România, Ambasadei Republicii Bulgaria în România, autorități locale, oameni de afaceri din Oltenia, dar și din Bulgaria.

„Unul dintre țelurile inițiale ale BCCBR a fost de a veni în întâmpinarea nevoilor mediului de afaceri fără ca acest ajutor să necesite un efort din partea companiilor. Una dintre acțiunile pe care le-am desfășurat încă de la începutul activității BCCBR a fost de a veni noi mai aproape de companii.

Acesta este motivul pentru care în acest moment la nivel european suntem singura Cameră de Comerţ Bilaterală care are propriile birouri în ambele țări, pe care le reprezintă cu personal local în fiecare țară, vorbitor nativ al limbii române și bulgare. Acest tip de abordare a făcut ca într-o perioadă relativ scurtă de timp, 11 ani de activitate BCCBR să fim prezenți în cele două țări cu 3 birouri, Sofia, București și Silistra.

Rezultatele pe care apropierea noastră de locul în care companiile își desfășoară activitatea a făcut ca la nivelul conducerii BCCBR să luăm în considerare dezvoltarea ulterioară a activităților prin acoperirea uneia dintre cele mai active zone din punct de vedere al businessului, sud-vestul României.

Iar pentru acest lucru a devenit evident faptul că BCCBR trebuie să fie prezentă în regiune cu un nou birou. Orașul ales pentru deschiderea celui de-al patrulea birou este Craiova, capitala Olteniei, un oraș cu o dezvoltare accelerată în ultimii ani, care considerăm noi că poate devenind un centru regional pentru afaceri atât în sud-vestul României cât și în nord-vestul Bulgariei”, a precizat Doru Dragomir, președintele Camerei de Comerț Bilaterală Bulgaria – România (BCCBR).

Centru Regional în Craiova va fi coordonat în calitate de director regional de Anca Ochianu. „Mă alătur acestui proiect pentru că există foarte multe oportunități de extindere a relațiilor economice cu Bulgaria și îmi doresc să devin un liant între oamenii de afaceri din zona Olteniei și companiile bulgărești. Totodată, îmi doresc să ajut la promovarea Craiovei și celorlalte orașe din sud-vestul României în Bulgaria, pentru a atrage în zonă investiții de pe celălalt mal al Dunării”, susține Anca Ochianu, directorul Biroului Regional Craiova al Camerei de Comerț Bilaterală Bulgaria – România (BCCBR).

La eveniment au fost prezenți dl. Ivaylo Marinov, consilier economic al Amasadei Republicii Bulgaria în România, Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, Lucian Dindirică, viceprimar al Municipiului Craiova, Ileana Șerban, subprefect al Instituției Prefectului – Județul Dolj, reprezentanții Birourilor Zonale ale BCCBR din Sofia și Silistra, antreprenori din județul Dolj și regiunea de Nord a Bulgariei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.