Bugetarii mai au de asteptat, maririle salariale vor fi aplicate dela 1 ianuarie 2018

Bugetarii mai au de asteptat, maririle salariale vor fi aplicate dela 1 ianuarie 2018

Bugetarii mai au de asteptat, maririle salariale vor fi aplicate dela 1 ianuarie 2018, a anuntat ministrul Muncii. Desi primele categorii de bugetari asteptau lefurile marite de la 1 iulie, angajatii din Sanatate si Educatie vor beneficia de prima majorare de 25% la 1 ianuarie 2018, iar o alta majorare, tot de 25 la suta, de la 1 martie 2018.

„Am avut patru variante pe care le-am discutat de dimineață (marți — n.r.). Este vorba de varianta finală acum asupra căreia am convenit cu secretarii de stat inițial de la MFP și acum telefonic chiar și cu domnul ministru de Finanțe, în care ar urma să facem majorări salariale la absolut toți bugetarii cu 25% creșteri pe salariul brut începând cu data de 1 ianuarie 2018, după care, începând cu data de 1 martie (2018 — n.r.), o majorare de încă 20% pentru educație, care, cumulat cu cei 25% înseamnă per total o creștere de 50%, deci exact cum am promis, și de asemenea, cu grila până în 2022, pentru medici și asistente tot de la 1 martie. Practic, aceasta ar fi varianta cu care noi intrăm în comisie”, a afirmat ministrul Muncii, citat de Agerpres.

Potrivit ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, toate salariile bugetarilor vor crește cu 25% de la 1 ianuarie 2018, aceasta fiind ultima variantă a legii salarizării unitare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.