HOSU, PENSII, IGHETARE, NOUA LEGE

Mult mediatizata Lege a pensiilor, asteptata de peste 4 milioane de romani, nu pare atat de reusita precum a fost prezentata de cei care au lucrat la ea. Liderul de sindicat Bogdan Hosu face afirmatii grave care, daca se vor adeveri, vor aduce o serie de nemultumiri in randul pensionarilor.

„Fără să vedem deocamdată textul proiectului, din prezentările de până acum se prezintă mai multe deficienţe. Una dintre ele este discriminarea împotriva femeilor, în sensul în care, făcându-se o împărţire pe numărul de ani de cotizare, în momentul respectiv femeile, care au un stagiu de cotizare mai mic decât al bărbaţilor, vor avea pensia mai mică. Dacă adăugăm şi facilităţile despre care se vorbeşte, aparent facilităţi, adică pentru femeile cu mai mult de trei copii se reduce stagiul complet de cotizare, în loc de 30 de ani sau 33, să fie mai mic cu până la 6 ani, am înţeles din prezentare, în momentul respectiv ele vor avea pensii foarte mici”, a declarat Hossu.

De asemenea, liderul de sindicat spune ca , odata intrata in vigoare noua lege a pensiilor, majorarile de care beneficiaza in prezent un pensionar,  vor fi anulate, deoarece punctul de pensie va fi decuplat de la evolutia economica, avand ca efect o îngheţare a pensiilor pe termen mediu”, a mai adaugat Hosu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here