Aproximativ 400.000 de bugetarii – out!

0
anastasiu, bugetari, concedieri

O administratie supla, acest cuvant l-am mai auzit pe buzele actualului ministru al Finantelor Orlando Teodorovici, insa nimic nu s-a schimbat. Mai mult, numarul pilosilor din administratia publica a crescut constant in ultimii doi ani si jumatate.

Dupa legea dsalarizarii unitare si legea pensiilor, doua masuri ce trebuie aplicate in paralel, dar au nevoie de foarte ulte miliarde. Aceste doua legi nu pot fi sustinute de stat daca nu vine si cu alte masuri mai putin populare, cum ar fi reducereri de personal. Reamintim ca numarul bugetarilor a crescut, in 10 ani, cu aproape o jumatate de milion de angajati. Daca in guvernarea Nastase numarul bugetarilor nu depasea 700 de mii, astazi vorbim de peste , 2 milioane, aproape dublu.

Un important om de afaceri, presedintele reşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, Dragoş Anastasiu, a declarat că 400.000 de bugetari vor fi daţi afară după ce PSD va fi înlăturat de la guvernare. Anastasiu le-a spus oamenilor de afaceri germani din România că, în 2020, la putere va ajunge un guvern tehnocrat care, pe lângă concedieri de proporţii, va taia din pensiile speciale şi va renunţa la cota unică de impozitare.

“O să încerce să se atingă, unii de ei, în următorul an, dacă se poate, printr-un Guvern care nu o să aibă la vârf coloratură politică, să se atingă de Legea Pensiilor, cu pensiile speciale şi cu salarizarea unitară, dar în special prin diminuarea numărului de bugetari de la 1.200.000 la 800.000, printr-o schimbare la nivel de administraţie. Nu o să mai fie 42 de judeţe, ci 8 regiuni, n-o să mai fie 3.000 de unităţi administrativ-teritoriale, ci 1.000, şi de acolo dăm afară 400.000 de oameni, de care mediul privat are nevoie, ca să zic aşa. Depinde cine iese de acolo, că de unii s-ar putea să n-avem nevoie, că va fi mai rău decât aşa”, a declarat Dragoş Anastasiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here