Anișoara Stănculescu, ALDE Dolj:”Legea Prevenției va stimula mediul economic doljean ”

0

ALDE susţine o Lege a Prevenţiei completă, adaptată realităţii românesti, durabilă, o lege care odată aplicată să nu mai fie amendată, modificată de o mie de ori.

Este bine că guvernul şi-a luat un răgaz pentru a realiza o lege bună care să aducă încredere, stabilitate şi predictibilitate în interiorul mediului de afaceri.

Şi în judeţul Dolj sunt mii de actori economici care aşteaptă această Lege ca un stimulent de încredere că se pot dezvolta respectând legile dar acţionând fără teamă unor amenzi inhibitive la adresa dezvoltării proiectelor lor.

Această lege ne va alinia la un mod cu adevărat european de abordare a ideii de sancţionare a greşelilor pe care un agent economic, mai ales la început, le face din cauza lipsei de experienţă.

Este bine că Fiscul, statul nu va mai amenda pe cei care greşesc înainte de a fi avertizaţi, îndrumaţi. Bineînteles cu încadrarea acestora în programul de conformare.

O astfel de lege va avea toleranţă zero pentru fapte care aduc atingere sănătăţii şi securităţii persoanei sau pentru munca la negru.

Sperăm ca în urmatoarele 45 de zile să avem în vigoare o astfel de lege atât de necesară în societatea românească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here