Angajatii CFR Craiova protesteaza in fata Prefecturii Dolj. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de lipsa investițiilor în infrastructura feroviară, în materialul rulant, de falimentarea CFR Marfă și de amânarea aplicării Statutului personalului feroviar.

„S-a ajuns la această decizie deoarece nimic nu s-a schimbat în ultimii ani, iar situația din industria feroviară este cu mult mai gravă decât vor să comunice public guvernanții. Mai mult decât atât, agravarea situației economice și lipsa unei asumări concrete în ceea ce privește luarea unor decizii pentru evitarea colapsului generalizat a industriei feroviare dovedesc că nu există nici la debutul acestui an un plan serios de revitalizare a activității la calea ferată”, se arată într-un comunicat al Blocului Național Sindical.

In Anul European al Cailor Ferate,  România continuă să experimenteze contrariul măsurilor adoptate de administraţiile căilor ferate europene. Deşi toată  lumea recunoaşte  subfinanţarea cronică a sectorului feroviar, resursele financiare au fost amputate sistematic ani şi ani la rând, cerându-se in schimb performanţă economică !!! Mai mult, suntem ameninţaţi cu disponibilizări de personal, deşi deficitele de oameni sunt uriaşe  şi nimeni nu mai vine să  lucreze la calea ferată”, sustin angajatii CFR.

La ora 13,30, sindicalistii vor avea o intalnire cu prefectul judetului Dolj, Nicusor Rosca.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here