gidar

Alexandru Gidar, candidat PNL la sefia CJ Dolj, trege un semnal de alarma privitor la rapiditatea deşertificării zonei de sud a judetului Dolj. Candidatul liberal sustine ca administratia PSD, timp de 30 de ani, nu a facut nimic in acest sens, judetul Dolj fiind printre ultimele judete ca si nivel de impadurire, singura solutie impotriva fenomenului deşertificării.

”Sudul Doljului se transformă încet, dar sigur, în “Sahara Olteniei”…

Doljul este cea mai expusă zonă din România la fenomenul deşertificării. De ce? Pentru că în Dolj, fenomenul schimbărilor climatice a fost amplificat, sub conducerea PSD, de tăierea irațională și ilegală a pădurilor și a perdelelor forestiere. Doljul are un grad de împădurire de circa trei ori mai mic decât media națională. Practic, de 30 de ani, PSD transformă Doljul în “Sahara Olteniei” şi nu ia nicio măsură pentru a stopa acest lucru!

În “Sahara Olteniei” sunt mii de hectare de dune de nisip, care efectiv înghit în fiecare zi terenurile fertile. Specialiştii avertizează că, dacă nu vom ţine în frâu acest proces, aproape tot judeţul va fi acoperit în următorii 20-30 de ani de dune de nisip. În această situaţie, împădurirea terenurilor degradate și neproductive şi extinderea irigaţiilor sunt acţiuni ce nu mai pot fi amânate. Ministerul Mediului ne-a pus la dispoziţie 10 milioane de lei pentru împădurirea terenurilor deşertificate. Cu ajutorul acestor fonduri şi a celor de la Uniunea Europeană, vom împăduri mii de hectare de teren în următorii doi ani! Aceste lucrări vitale pentru judeţul nostru vor începe cu votul din 27 septembrie!

Haideţi să stopăm deşertificarea judeţului Dolj!
Aveţi încredere, SE POATE!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here