Craiova si judetul Dolj au o sansa uriasa de a scapa de saracie, 27 septembrie este ziua in care craiovenii si doljenii au de ales intre o administratie liberala, cu viziune si proiecte sau o administratie incompetenta, indiferenta care, timp de trei decenii a mimat dezvoltarea si a tinut in saracie judetul Dolj, sustine profesorul Alexandru Gidar. 

‘Mulți dintre copiii cărora le sunt dascăl îmi spun că vor pleca din Craiova, pentru că aici nu au nicio şansă. Din păcate, realităţile din această zonă le sunt potrivnice, nu le oferă nicio perspectivă. În urmă cu ceva timp, chiar şi fiul meu m-a anunţat acelaşi lucru: că va pleca la Cluj-Napoca, să facă facultatea acolo. La fel ca mulți alți copii, propriul meu fiu m-a întrebat ce viitor ar putea avea aici şi nu am ştiut ce să-i răspund.

Timp de 30 de ani, cei de la PSD au avut şansa lor să arate ce pot. Cu ei la putere, industria a dispărut, sistemele de irigaţii au fost distruse, Doljul a sărăcit, iar copiii noştri pleacă spre alte oraşe din ţară sau din străinătate. În acești ani, aproape 100.000 de oameni au plecat din județul nostru…

În centrul universitar Craiova sunt foarte puţini studenţi, aproape 25.000, în timp ce la Cluj-Napoca numărul acestora depăşeşte 60.000. La fel şi la Iaşi, ca să nu mai vorbim de Bucureşti.

Craiova este un oraș universitar fără un campus dedicat studenţilor. Cât despre oportunităţile de angajare de după terminarea facultății sau despre locurile de agrement din jur, acestea lipsesc cu desăvârşire.

În calitate de Președinte al Consiliului Județean Dolj, mărturisesc că am planuri mari pentru capitala județului nostru. Trebuie să dezvoltăm Craiova şi să-i redăm strălucirea de oraş modern.

În parteneriat cu autoritățile locale și cu facultățile de aici, oferim Craiovei un parc industrial dedicat cu adevărat IT, roboticii și altor tehnologii moderne, aşa cum merită tinerele nostre talente. Deasemenea, construim împreună mai multe zone de agrement pe râul Jiu și un campus universitar în care studenții să se simtă în siguranță.
Propun craiovenilor dezvoltarea aeroportului și a infrastructurii rutiere, transformarea orașului și a județul în „poarta” turistică a Olteniei și folosirea “brandului” Brâncuși pentru a promova Craiova în străinătate.

Cu SIGURANȚĂ, singura cale pentru ca Doljul și Craiova să renască este ca în 27 septembrie 2020, după 30 de ani de sărăcie, oltenii să întoarcă votul împotriva PSD. Doar în felul acesta, o bună parte din cele aproape 80 de miliarde alocate de Uniunea Europeană vor fi folosite pentru renașterea Doljului și Craiovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here