Alexandra Presură, deputat PSD Dolj: Peste opt milioane de români vor putea investi în propria dezvoltare prin Programul “Investeşte în tine”

Alexandra Presură, deputat PSD Dolj: Peste opt milioane de români vor putea investi în propria dezvoltare prin Programul “Investeşte în tine”

Peste opt milioane de români vor beneficia de Programul guvernamental “Investeşte în tine”, destinat tuturor celor care vor să investească în dezvoltare personală, dar preponderent tinerilor.

Iniţiativa constă într-un program de creditare cu dobândă 0%, garantat de stat în proporţie de 80%, adresat atât tinerilor cu vârste între 16 şi 26 de ani, dar şi persoanelor cu vârste între 26 şi 55 de ani, care doresc să investească în educaţie, cultură, sănătate, sport sau locuinţe. Pentru tinerii între 16 şi 26 de ani, creditul va fi acordat pe 10 ani, în valoare de 40.000 de lei, cu posibilitatea de suplimentare cu încă 20.000. Pentru categoria de vârstă 26-55 de ani, creditul va fi de 35.000 de lei, cu suplimentare de 20.000 de lei.

Principalele obiective ale programului sunt creşterea ocupării şi mobilităţii forţei de muncă, în special în rândul tinerilor, îmbunătăţirea tranziţiei de la şcoală spre locul de muncă, susţinerea potenţialului de creştere economică prin creşterea nivelului de calificare, stimularea cetăţenilor pentru a investi în propria dezvoltare sau a familiei lor, sprijinirea persoanelor care urmează o formă de învăţământ sau cursuri de reconversie profesională.

Motivaţia lansării acestui program extrem de generos este stoparea şomajului în rândul tinerilor, îndeosebi a celor care termină cursurile liceale sau universitare, şi, de asemenea, prioritatea guvernamentală de a gândi şi aplica proiecte viabile pentru menţinerea tinerilor în ţară. Un alt aspect în iniţierea acestui program este legat de dificultăţile tinerilor, în special a celor din zona rurală, de a îşi finaliza studiile, din cauza provenienţei din familii cu posibilităţi materiale reduse. De asemenea, accesarea acestor credite ar rezolva şi problema oamenilor de peste 50-55 de ani de a-şi găsi un loc de muncă, printr-o reconversie profesională care să le permită să se reintegreze în câmpul muncii.

Programul “Investeşte în tine” va fi aprobat în aceste zile de Executiv, urmând a fi apoi supus consultării publice. Acesta face parte din Programul de guvernare al PSD, fiind un alt exemplu al faptului că Guvernul îşi ţine promisiunile făcute, prin demersuri concrete de îmbunătăţire a vieţii românilor, în general, şi a tinerilor, în special.

Sursa foto Stare de fapt.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.