Anișoara Stănculescu, prim-vicepreşedinte ALDE Dolj:”Este o masură prin care ajutăm la eliminarea situaţiilor în care unii funcţionari din primării să aibă venituri salariale superioare celor care conduc primăria”

ALDE sprijină cererile legitime ale primarilor şi viceprimarilor de a avea venituri salariale pe măsura responsabilităţii lor în instituţiile pe care le conduc.
În urma discuţiilor purtate cu aceştia, parlamentarii ALDE au depus un amendament la Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative.
Potrivit acestui amendament „cuantumul brut al salariilor de baza/indemnizaţiilor de care beneficiază personalul care ocupă funcţii de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităţilor publice locale, respectiv primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai Consiliilor Judeţene, se majoreaza cu 30% faţă de nivelul aflat în plată”.
Considerăm că se face un prim act de dreptate pentru aceşti oameni care au în prezent autoritatea ştirbită de nivelul retribuţiei încasate în raport cu funcţionarii din subordine.
ALDE susţine acest amendament atât în comisii cât şi în plen.
Prin Legea salarizării se va evita odata pentru totdeauna anomaliile actuale legate de acordarea unor venituri salariale care nu ţin cont de responsabilitatea funcţiei.
BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here