Anişoara Stănculescu, prim-vicepreşedinte ALDE DOLJ „Susţinem organizaţiile elevilor şi cererile sindicatelor din educaţie de demitere a funcţionarilor care întârzie legiferarea actului normativ care prevede decontarea integrală a cheltuielilor de transport pentru elevii navetişti”

Considerăm că maniera în care este tratată situaţia celor 130.000 de elevi navetişti, dintre care cca. 3000 numai în Dolj, de către guvernul tehnocrat este emblematică pentru întreaga prestaţie a acestui cabinet eşuat.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă care prevede decontarea integrală a cheltuielilor de transport rătăceşte nu se ştie prin ce birouri ministeriale, deşi şcoala a început de trei săptămâni.

Apreciem că este o crasă lipsă de bun simţ public faţă de nişte oameni, faţă de nişte copii care se confruntă şi aşa cu destule probleme de ordin material şi care meritau o grijă specială. Cu atât mai mult cu cât susţinerea bugetară a acestui proiect era una relativ mică.

Solicităm celor în drept în primul rând să urgenteze adoptarea şi punerea în practică a acestui proiect. Degeaba vorbim despre strategii în educaţie dacă nu reuşim să respectăm dreptul la educaţie a unor copii care sunt obligaţi, din raţiuni care nu ţin întotdeauna de alegerea lor, să facă naveta ca să meargă la şcoală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here