În ultimele 24 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘General Magheru’ al Județului Vâlcea au fost solicitați pentru 16 situații de urgență.

Echipajele au intervenit în localitățile: Budești, Copăceni, Drăgășani, Frâncești, Ghioroiu, Măciuca, Milcoiu, Orlești, Păușești, Pietrari, Rm. Vâlcea, Roșiile, Ștefănești, Valea Mare și Zătreni pentru:un accident vascular cerebral; un accident de circulație; o insuficiență respiratorie; o lipotimie; o plagă tăiată la mână; dureri: precordiale, la nivelul capului, abdominale, de membre, la nivelul coloanei, toracice și stări generale de rău.

După acordarea primului ajutor calificat, 15 pacienți au fost transportați la cele mai apropiate unități spitalicești pentru îngrijiri suplimentare.

În data de 19.04.2017, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘General Magheru’ al Județului Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea a două incendii la coșurile de evacuare a fumului a două case de locuit în municipiul Rm. Vâlcea, străzile: Calea București și Râureni

Până la sosirea forțelor de intervenție și stingerea incendiilor, a ars funinginea din interiorul coșurilor.

La cele 2 incendii, cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este necurățarea coșului de funingine.

Pentru prevenirea unor situații asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

* coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

* verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;

* coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală de lemn și altele asemenea).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here