În cursul zilei de azi, 17.03.2023, în jurul orei 11:00, am fost informați telefonic de către șeful Formației Desnățui, din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj, că s-a produs o breșă în corpul barajului Verbița.

Acest fapt a condus la revarsarea apei din acumulare, provocând o viitură pe pârâul Baboia și inundarea terenurilor agricole situate în vecinătatea malului stang, respectiv malului drept, pe o latime de aproximativ 700-800 m. Inițial a fost inundat DJ 552 B Plenița- Verbița, după care apa s-a retras.

Menționam că, Acumularea Verbița, cu folosință piscicolă, se află situată la aproximativ 12-13 km amonte de Acumularea Cornu. Unda de viitura este în prezent la jumătatea distanței dintre cele două acumulări, urmând ca în orele următoare să ajunga în Acumularea Cornu.
Echipa Administrației Bazinale de Apă Jiu supraveghează (monitoriezază) în continuare situația, urmând să atenueze viitura în Barajul Cornu.Vă aducem la cunoștință că Acumularea Verbița se află în administrarea U.A.T. Verbița și dată în concesiune către o societate PISCICOLĂ.Barajul Verbița este amplasat în bazinul Hidrografic al fluviului dunărea, pe cursul de apă necadastrat Valea Țăgăncii care este aflunet de dreapta al pârâului Baboia.

 

Urmăriți Cronica Olteniei și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.