Scuterele au fost candva la moda si oricare dintre noi isi dorea sa aiba unul. Foarte multi dintre noi isi doresc in continuare unul pentru ca este printre putinele vehicule motorizate pe care le putem conduce fara permis, in anumite conditii, in functie de capacitatea cilindrica. Multi opteaza pentru scuterele clasice, pe carburant, insa scuterele electrice incep sa prinda teren pentru ca nu polueaza, sunt mai usoare si nu ne imprima in haine anumite mirosuri de la carburantul ars.

 

 

Pe piata exista numeroase scutere electrice  de vanzare, precum cele de aici https://www.dbsolar.ro/scutere-electrice, la un singur click distanta. Atunci cand cumparam unul trebuie sa urmarim anumite lucruri pentru a ne asigura ca facem cea mai buna alegere. Trebuie sa ne gandim la siguranta noastra, la autonomie, la dotari si la greutatea suportata. Acestea sunt cateva dintre criteriile obligatorii pe care trebuie sa le luam in calcul.

Siguranta conteaza, atunci cand cumparam un scuter electric

Siguranta ar trebui pusa in prim plan atunci cand cumparam un autovehicul, oricare ar fi el. In cazul scuterelor electrice trebuie sa ne uitam la dimensiunile lor si la modul in care sunt construite. Acestea trebuie sa ni se potriveasca, sa nu fim incomodati in nici un fel cand ne urcam pe ele.

De asemenea, chiar daca nu se foloseste carburantul, pot aparea incendiile. Din acest motiv trebuie sa avem grija sa nu cumparam un scuter electric predispus unor astfel de accidente, in primul rand in timpul incarcarii. Ne putem feri de acest lucru alegand o firma cunoscuta sau de numele careia nu se leaga nici un astfel de incident. La primele incarcari ar trebui sa ne supraveghem scuterul electric sau cel putin sa incercam sa il incarcam in aer liber astfel incat in caz de incendiu focul sa nu se intinda si la locuinta.

Autonomia este foarte importanta in cazul unui scuter electric

Este de dorit ca atunci cand plecam la drum sa nu ramanem fara energie electrica. Din acest motiv autonomia unui scuter electric este mult mai importanta decat dotarile de care dispune. In general putem gasi scutere electrice de vanzare care au o autonomie de aproximativ 40 de kilometri sau mai mult. Pe piata au aparut deja unele care se incarca partial singure. Le putem alege pe acestea, chiar daca costurile sunt putin mai mari.

Chiar daca nu sunt cele mai dorite, avem posibilitatea de a alege unele care au si pedale. In cazul in care ramanem in pana de curent putem pedala pana la destinatie. Vom depune un efort suplimentar insa cel putin nu vom ramane blocati la mijlocul drumului. Pe Dbsolar putem gasi modele diverse de scutere cu ajutorul carora sa ne deplasam rapid la destinatie.

Un scuter electric trebuie sa suporte o greutate de doua ori mai mare decat a noastra

In principiu este suficient sa suporte greutatea noastra sau cu 10-20 de kilograme in plus. Exista mai multe motive pentru care ar trebui sa alegem un scuter electric ce suporta o greutate mult mai mare decat a noastra. In primul rand exista posibilitatea ca producatorii sa treaca in carte mai multe kilograme suportate decat cele reale. In al doilea rand nu folosim scuterul electric doar pentru a ne plimba. Uneori mai caram si alte lucruri dupa noi, mai usoare sau mai grele.

Nu in ultimul rand, pe scutere se pot urca chiar si doua persoane. Din acest motiv e important sa alegem o greutate dubla decat a noastra pentru a nu avea surprize. La un moment dat putem imprumuta scuterul electric unei persoane mult mai solide decat noi. De asemenea, dupa o perioada ne vom dori sa ne punem scuterul electric la vanzare pentru a ne cumpara unul nou. Daca suporta o greutate mult prea mica atunci si numarul de potentiali clienti va fi mai mic si exista riscul sa il vindem mult prea greu.

In concluzie, atunci cand alegem un scuter electric trebuie sa fim atenti ca atunci cand il conducem sa ne simtim comozi pentru ca astfel suntem si in siguranta, putand sa il controlam mai bine. Trebuie de asemenea sa ne uitam la autonomie si la greutatea suportata, care trebuie sa fie cat mai mare. Restul criteriilor, cum ar fi dotarea, sunt pur si simplu optionale pentru ca in timp ne putem dota scuterul cu absolut tot ce dorim. De regula, restul lucrurilor enumerate mai sus nu le mai putem modifica sau le putem modifica mai greu si cu costuri mai mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.