Una calda, alta rece! Cum va fi vremea in Oltenie pana pe 21 mai

Una calda, alta rece! Cum va fi vremea in Oltenie pana pe 21 mai


ANM a publicat prognoza meteorologica pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit meteorologilor, in Oltenia, pana spre finalul primei saptamani, vremea va fi rece, urmand ca dupa data de 10 mai temperatura sa creasca treptat.

Prima săptămână a intervalului de prognoză va debuta cu o vreme în răcire, astfel încât temperaturile maxime vor scădea de la 20 de grade în prima zi spre 14…15 grade în jurul datei de 10 mai, după care vor crește spre 25 de grade către sfârșitul primei săptămâni de prognoză.

La final de săptămână, regimul termic va marca o nouă scădere, spre 18 grade în jurul datei de 15 mai. În a doua săptămână, temperaturile diurne vor crește ușor și treptat, spre 22 de grade la finalul intervalului de prognoză.

Temperaturile nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, fiind în scădere, de la 11 la 3 grade în intervalul 8 – 11 mai, vor crește spre 13 grade în jurul datei de 14 mai, pentru ca apoi să scadă, din nou, până la 8…9 grade în decursul celei de a doua săptămîni de prognoză.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată pe 8 și 9 mai, precum și, din nou, în intervalul 13 – 16 mai, cînd pe arii restrânse se pot cumula cantități de apă mai importante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.