Olt: Peste 15.000 lei, amenzi aplicate de Poliția Locală Slatina

Olt: Peste 15.000 lei, amenzi aplicate de Poliția Locală Slatina


Efectivele Serviciului Public Poliția Locală Slatina din subordinea Consiliului Local al municipiului Slatina continuă să desfășoare pe raza orașului activităţi ce au ca obiectiv principal asigurarea ordinii şi liniştii publice, combaterea fenomenului de cerşetorie, a comerţului stradal neautorizat, asigurarea unui climat de siguranţă civică precum şi menţinerea unui aspect civilizat al arterelor pietonale şi al pieţelor din municipiu.

Potrivit reprezentantilor  Serviciului Public Poliția Locală Slatina, in perioada 14-20 septembrie, efectivele Poliției Locale Slatina au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 15.450 lei. 

Cele mai numeroase amenzi au fost aplicate ca urmare a încălcării prevederilor OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice – 46 amenzi în valoare totală de 11.500 lei, după cum urmează: opriri neregulamentare – 27 sancțiuni aplicate, acces interzis – 8, staționare interzisă – 4, pietoni și bicicliști care au traversat prin locuri nepermise – 3, încălcari ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina (lipsă autorizație specială de transport) – 4.

De asemenea, au mai fost aplicate 5 sancțiuni pentru nerespectarea H.C.L. nr. 490/2014 referitoare la stabilirea de contravenţii şi aplicare sancţiuni pe raza municipiului Slatina în sumă de 1.350 lei, precum și 2 amenzi pentru nerespectarea disciplinei în construcții (executarea lucrărilor de constucții fără autorizatie de construcție) în valoare de 3.000 lei.

De menționat că, în aceeași perioadă de timp, au fost preluate 59 apeluri de intervenție la numărul de telefon al Poliției Locale Slatina – 954. De menționat, totodată, că efectivele Poliției Locale Slatina s-au autosesizat în 48 de situații datorită sistemului de monitorizare video a orașului.

Evenimente unde s-a intervenit împreună cu alte forțe:

În intervalul menționat mai exact – în data de 19 septembrie, efectivele Serviciului Public Direcția Poliția Locală Slatina au sprijinit echipele de intervenţie ale Companiei de Apă Olt pentru degajarea carasabilului de apă. Totodată, polițiștii locali au acționat pentru dirijarea și fluidizarea traficului în zona Palatului de Justiție, pe strada Drăgănești și pe strada Libertății, zone unde au fost create ambuteiaje din cauza precipitațiilor însemnate cantitativ. De asemenea, pe toată perioada zilei menționate, polițiștii locali au intervenit într-un timp cât mai scurt pentru dirijarea și fluidizarea traficului pe toate străzile unde s-au semnalat probleme.

Acțiuni ce urmează a se desfășura în această săptămână:

  1. Compartimentul Ordine Publică

Luni, Joi, Sămbătă — acţiuni în zona piețelor agroalimentare Zahana și Steaua privind depistarea persoanelor fizice care exercită activităţi de comert în zonele publice ale municipiului, acțiuuni derulate fără achitarea taxelor zilnice şi fără a deţine autorizaţie de funcţionare.

Marţi & Miercuri — acţiuni privind depistarea persoanelor fizice sau juridice care depozitează deşeuri menajere, produse şi ambalaje pe trotuare pe străzi, spaţii verzi, în holurile şi căile de acces ale blocurilor sau alte zone publice. Aceste acţiuni vor viza deasemenea în principal zonele din proximitatea pieţelor agro-alimentare de pe raza municipiului Slatina.

  1. Compartimentul Rutier

Luni, Joi, Vineri, Sâmbătă — acţiuni privind depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind oprirea, staţionarea, parcarea sau accesul pe anumite sectoare de drum (zona Zahana – intersecţie str. Primăverii – str. Crişan);

Marţi, Miercuri, Duminică — acţiuni privind încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede şi vehicule cu tracţiune animală.

Concomitent cu începerea anului şcolar 2016-2017, în funcţie de situaţia din teren, poliţiştii locali din cadrul Compartimentului Rutier al Serviciului Poliției Locale Slatina vor desfăşura activitaţi de fluidizare şi prevenire a accidentelor rutiere în zona școlii generale nr. ”Ștefan Protopopescu” şi a școlii generale ”George Poboran”.

  1. Biroul Disciplina în construcţii şi Afişaj stradal

Marţi, Miercuri, Joi — acţiuni pentru identificarea lucrărilor de construcţii executate fără autorizaţie de construire sau desfiinţare, inclusiv a construcţiilor cu caracter provizoriu.

Sursa foto: olttv.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.