Jandarmi din 10 țări, în vizită la Jandarmeria Mehedinți

Jandarmi din 10 țări, în vizită la Jandarmeria Mehedinți

O delegație formată din stagiari ai Cursului Superior Internațional de la școala de Aplicație pentru Ofițeri ,,Mihai Viteazul’a Jandarmeriei Române, a efectuat luni, 17 octombrie, ac., o vizită de informare și documentare la Jandarmeria Mehedinți.

Delegației străine i-au fost prezentate misiunile, atribuțiile și zona de responsabilitate a Jandarmeriei Mehedinți, iar unul din obiectivele vizitate a fost Sistemul Hidroenergetic și de Navigație de la Porțile de Fier I.

Aflat la a XIV-a ediție, la acest curs participă 17 ofițeri din structurile Jandarmeriei din tări precum: Romania, Franța, Iordania, Madagascar, Maroc, Republica Serbia, Republica Moldova, Mali, Ucraina, Palestina.

Obiectivul general al cursului este pregătirea ofițerilor pentru a ocupa funcții într-un stat major internațional, în cadrul unor operațiuni de menținere a păcii sub mandat ONU.

Cursul se desfășoară în perioada 5 septembrie-9 decembrie a.c. la școala de Aplicație pentru Ofițeri ,,Mihai Viteazul’a Jandarmeriei Române.

Leave a Reply

Your email address will not be published.