Dupa 7 decenii de exil, Regele revine acasa pentru totdeauna

Dupa 7 decenii de exil, Regele revine acasa pentru totdeauna


Monarhia romaneasca a murit in urma cu 70, odata cu exilul ultimului rege al Romaniei, Mihai I.  Poporul a uitat repede acest moment crucial pentru Romania! Dupa exilul regelui, poporul si -a vazut de epoca comunista, unii de functiile detinute atunci, de intalnirile pcr iste si de facilitatile date de un partid plin de iditioti, care dorea indobitocirea intregului popor.Cu alte cuvinte, comunismul a fost mana cereasca pentru multi democrati de astazi.

Dupa caderea comunismului, speranta multora s-a reaprins, ”Monarhia salveaza Romania” au fost primele lozinci de dupa 89. Au ramas doar lozincile!

Prima revenire in tara a regelui a fost un esec, nu pentru Rege, ci pentru poporul roman.Romania a ratat o sansa uriasa , un privilegiu ce a trecut neobservat de acest popor.  Aceiasi securisti ai regimului imputitit, in colaborare noua putere preluata de la comunisti,  au aruncat cateva lozici precum regele a revenit sa isi ceara proprietatile, paduri, castele si alte bunuri detinute de Casa Regala. Un popor debusolat si indobitocit, a crezut in propaganda securisto-comunista. Aceasta a fost  sansa de care Romania nu a reusit sa se agate.

Interesul si setea de putere se schimba, nimeni nu avea interesul ca Romania sa revina la monarhie, ciolanul asteptat de vechii comunisti transformati peste noapte in lideri democrati, trebuia fructificat.

Regele incurca mult, nu ar fi luat parte la impartit spagi in cimitire, nu ar fi cerut comisioane de 10-20 la suta si nici nu ar fi girat un regim politic instaurat pentru imbogatirea politicienilor, a rudelor  si a unor oameni de afaceri.

Regele Mihai a fost si va ramane in memoria poporului un erou, desi un presedite l-a numit tradator, iar un altul l-a fugarit cu militia ca pe cel mai mare infractor al natiei.

Cu o modestie iesita din comun, Regele a trecut peste toate aceste incercari si, asa cum spunea intr-un interviu, aceste lucruri se iarta, dar nu se uita.

Dupa moartea Regelui, Romania a devenit, peste noapte, o tara de monarhisti, multi dintre monarhistii de azi sunt  cei ce contestau venirea lui in anii 90.

Dupa moartea Regelui,  Majoritatea politicienilor, indiferent de partid, au devenit cei mai aprigi sustinatori ai monarhie.

Daca dam timpul inapoi cu vreo 30 de ani, acesti monarhisti vopsiti ar fi de acord cu revenirea Regelui?

Ma indoiesc! Am trai acelasi scenariu josnic scris de o clasa politica idioata si concentrata pe alte lucruri.

Acum, dupa 7  decenii de exil, Regele revine acasa pentru totdeauna. 

Sambata, 16 decembrie, la ora 18.20, sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale, Regele Mihai I al României, va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, iar la ora 18.40 va avea loc ceremonia religioasă a înmormântării ultimului rege al Romaniei în Noua Catedrală Arhiespiscopală şi Regală de la Curtea de Arges.

Drum bun, Majestate!

 

 

 

Sursa: http://tv-craiova.ro/pleaca-si-ultimul-rege-al-romaniei-drum-bun-majestate/

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.