Cristian Tuță, vicepreședinte ALDE Dolj: ”Susținem implicarea statului pentru a sprijini activitatea de export a producătorilor români”

Cristian Tuță, vicepreședinte ALDE Dolj: ”Susținem implicarea statului pentru a sprijini activitatea de export a producătorilor români”


Marea problemă a producătorului român, fie el de produse agricole, legumicole sau zootehnice este valorificarea la un preț corect a roadelor muncii sale. Excepțiile de succes, mai ales în valorificarea producției la export, pot fi numărate pe degetele de la mâini.

Găsirea unei formule de companie de stat care să aducă mai multă eficiență și competitivitate în relațiile de import-export este binevenită. Ar fi o cheie importantă a dinamizării comerțului de produse românești pe piețele externe.

Este nevoie de un sistem inteligent integrat de armonizare a cererilor de produse românești și de onorare a acestor cereri prin dezvoltarea unei capacități performante de preluare a produselor agricole și legumicole și zootehnice.

Este păcat să pierdem atâtea oportunități și în Vest, dar mai ales pe piețele mari din Golf și China de unde vin solicitări masive de produse agricole și zootehnice românești (oi, miei, vite, carne de porc, etc).

Prin crearea unei companii naționale cu rol de liant între producătorii români și solicitările externe s-ar rezolva o problemă importantă de randament economic și de motivare a fermierilor și agricultorilor români. Pe de altă parte, partenerii externi ar avea o garanție că angajamentele privind onorarea cererilor vor putea fi respectate.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Leave a Reply

Your email address will not be published.