Ciuma rosie versus cucuveaua mov

Ciuma rosie versus cucuveaua mov


Mimarea unei tinere democaţii in România a devenit sport naţional! De la presedinte şi până la cel mai aprig ONG-ist, susţinător al mamei democraţii, şi-au arătat idealurile măreţe şi statutul de barieră în calea corupţiei. La noi, dar numai la noi, corupţia se regaseste în Parlament, iar parlamentarii, deşi sunt alesi de popor, sunt comparaţi cu o gască de hoţi şi infractori.

Tot ce este ales de popor, indiferent că este primar, senator sau deputat, este un corupt, un hoţ – el trebuie să meargă la închisoare, că acolo îi este locul. Vă reamintesc că, in urma cu ceva timp, modificările legislative privind Codul penal şi Codul de procedură penelă au scos in stradă sute de mii de oameni din totă ţara

Amnistia şi graţiere au fost dracu’ pe pământ. Amnistia a fost scânteia care a aprins focul democraţiei românesti, dar ce să vezi, în proiectul respectiv nu se regasea nimic legat de amnistie. Acest subiect normal a devenit brusc apocaliptic.Nici dacă am fi introdus pedepsa capitală, isteria unora nu s-ar fi manifestat în acest mod. Vrem să demonstrăm că o parte suntem foarte democraţi, iar o altă parte am ramas blocaţi in teroarea anilor 80.

Da, o bună parte din comportamentul unor instituţii actuale a rămas la nivelul anilor 80. Intr-o ţară democratică există separarea puterilor in stat. Intr-o ţară democratică toată lumnea stie ce vrea şi ce nu vrea. Intr-o ţara zdravănă la cap, un primar din Oltenia, am luat acest exeplu fiind mai aprope de noi, nu stă în inchisoare pentru anumite fapte inexistente.

Este vorba despre primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, care a stat după gratii nevinovat vreo doi ani, iar când a inceput să vorbească despere abuzurile faputuite de puterile statului, unele obscure, acest stat de drept susţinut de unii, i-au mai făcut un dosar. Ce să vezi, primarul Gutău s-a trezit cu un alt dosar penal, unul nou -nouţ, custut cu aţă mov, precum unele cucuvele mioritice.

Nu vreu să-l transform pe Mircia Gutău în subiectul comentariului meu, dar omul acesta merită, cel puţin, un minim respect din partea susţinătorilor de seriviciu, plătiţi şi neplătiţi, manipulaţi şi nemanipulaţi, destepţi sau prosti. Dacă tot susţin statul de drept, in forma actuală, bănuiesc că trebuie să sustină şi nenumăratele abuzuri făcute de acest sistem!

Leave a Reply

Your email address will not be published.