3 trucuri pentru a dezvolta ATENTIA copilului tau

3 trucuri pentru a dezvolta ATENTIA copilului tau


 

Cei mai multi parinti si profesori se ingrijoreaza atunci cand un copil nu se poate concentra, pentru o perioada mai lunga de timp, asupra unui lucru sau unei activitati si se pripesc sa traga concluzii despre educatia sau sanatatea acestuia. Totusi, este normal ca cei mici sa se plictiseasca rapid si, totodata, exista o multime de variante prin care acestia pot fi ajutati sa isi dezvolte atentia.

Descopera cele mai eficiente 3 trucuri pentru dezvoltarea ATENTIEI la copii:

1.Asigura-i un somn odihnitor

 

In multe dintre cazurile de neatentie in randul copiilor, cauza principala a lipsei de concentrare este faptul ca cei mici considera ca activitatea respectiva este mult prea solicitanta pentru ei. Acest lucru este explicat, la randul lui, de faptul ca prichindeii nu dorm suficient sau ca nu se odihnesc asa cum ar trebui. Tocmai din acest motiv, daca si copilul tau se afla in aceasta situatie, ar trebui sa te asiguri ca acesta beneficiaza de toate conditiile pentru un somn odihnitor. In acest sens, verifica oferta Sabaev.ro si achizitioneaza cele mai fine lenjerii de pat, confectionate din material satinat, care, fara doar si poate, il vor ajuta pe micutul tau sa se bucure de un somn profund si odihnitor. De asemenea, apeleaza la corpuri de iluminat de veghe, care sa ii asigure acestuia lumina de care are nevoie in timpul noptii. Cu certitudine, daca vei pune in practica aceste trucuri si ii vei garanta micutului odihna de care are nevoie, vei observa ca atentia lui va fi mult mai sporita decat pana acum.

2.Incurajeaza-l sa aprofundeze o activitate care ii place

Un alt motiv pentru care prichindeii nu se pot concentra este acela ca atentia voluntara are la baza interesul acestora pentru un anume subiect. In cazul in care un copil nu este atras de o anumita activitate, atunci acesta nu depune niciun fel de efort pentru a ramane atent. In consecinta, ar trebui sa iti incurajezi juniorul sa aprofundeze lucrurile care ii plac, pentru a-si exersa atentia. De exemplu, daca are inclinatii spre limba engleza, acceseaza site-ul https://www.shakespeare-school.ro/ si inscrie-l pe micut la un curs specializat. Pe langa faptul ca o astfel de activitate ii va trezi interesul, metodele eficiente de predare pe care le aplica profesorii din cadrul acestei scoli, il vor ajuta pe junior sa isi dezvolte atentia. Bineinteles, aprofundarea cunostintelor reprezinta un alt avantaj, care ii va fi de folos pe termen lung. Fara indoiala, vei constata ca aceasta metoda va da rezultate mai repede decat iti imaginezi.

3.Apeleaza la jocuri care necesita concentrare

Desi activitatile solicitante il pot face pe copil sa fie superficial si neatent, acelasi lucru se poate intampla si in cazul in care sarcinile pe care le are de indeplinit sunt monotone si plictisitoare. Drept urmare, apeleaza la jocuri care necesita concentrare si care sunt, in acelasi timp, atractive si interesante. Mai precis, indeamna-l pe micutul tau sa rezolve diferite puzzle-uri sau sa construiasca structuri definite cu ajutorul pieselor de lego. Astfel, juniorul isi va dezvolta atentia, dar si logica si rabdarea. In mod sigur, daca vei aplica si acest truc, copilul tau va deveni din ce in ce mai atent la tot ceea ce se intampla in jurul lui.

Iata, asadar, care sunt motivele neatentiei in randul copiilor si care sunt cele mai bune modalitati prin care le poti stimula puterea de concentrare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.